Cyclart

Taxifietsen

Wij verhuren de bekende “Gentse feesten taxifietsen”.

Deze kunnen gehuurd worden met of zonder fietsers.

Op 1 juli 1997 startte vzw De Taxifiets met een taxidienst te Gent.
De 10 fietsen werden als taxi ingezet, voor toeristische rondritten en af en toe werden ze verhuurd met chauffeur voor allerlei evenementen.
In de zomer van 2000 kocht ‘Flits’ fietskoerier de Brox taxifietsen en stock over.  In tegenstelling tot vzw De Taxifiets ligt de nadruk vooral op de verhuur van deze fietsen met of zonder fietsers. De taxifietsen rijden 100 procent milieuvriendelijk daar ze geen elektrische hulpmotor hebben. Door hun lage gewicht en doordat het ligfietsen zijn, hebben we geen hulpmotor nodig.

De taxifietsen worden verhuurd in binnen en buitenland op allerlei evenementen. Als shuttle-dienst op een beurs, congres, theater, parking, bedrijfsterrein, feest, optreden,… We worden ingezet voor bedrijfsfeesten, trouwfeesten, toeristische rondritten, verjaardagen, opendeurdagen, jubilea, scholen, babydrinks, vrijgezellenavonden..

De taxifietsen zijn ook ideaal om in te zetten als promofiets. Ze vallen extreem op, waar je ook komt, iedereen heeft ze gezien. We mogen overal met de taxifietsen rijden waar het voor fietsen toegelaten is. Hierdoor kunnen we komen waar het doelpubliek zich bevindt, vb. in de winkelstraten en het voetgangersgebied van Gent….

Taxifietsen

praktisch

Op een taxifiets is plaats voor 2 passagiers (2 volwassenen en 1 of 2 kleine kinderen kunnen ook) de chauffeur zit vooraan. Het zijn ligfietsen op 4 wielen waardoor ze zeer stabiel zijn, kantelen is uitgesloten. Doordat het ligfietsen zijn en ze versnellingen hebben kan de fietser zonder een hartaanval te krijgen een helling oprijden zoals bijv. een serieuze brug met 2 ‘stevige’ passagiers. Er mag maximum 250 kg vervoerd worden, het gewicht van de fietser niet inbegrepen.

De taxifietsen hebben een veersysteem die het zelfs mogelijk maakt om ermee van een trap te rijden…  Verder zijn ze uitgerust met schijfremmen die het mogelijk maken om lastige passagiers uit de fiets te katapulteren, is al gebeurd… De fietsen zijn 110 cm breed en 250 cm lang. We kunnen en mogen overal rijden waar je met een fiets op 2 wielen mag en kan rijden. Vergunningen zijn niet nodig daar we buiten de wetten en decreten van de Vlaamse regering vallen, net als paardenkoetsen.

De 12 taxifietsen zijn het ganse jaar door beschikbaar, in binnen- en buitenland. Ze worden verhuurd met of zonder fietsers.

Taxifietsen

tarieven

€ 15.00 per uur
€ 40.00 voor een halve dag (4 uur)
€ 60.00 voor een ganse dag (24 uur)
€ 39.00 per uur, voor een fietser.

De tarieven zijn exclusief 21% btw.

€ 150.00 waarborg per taxifiets bij verhuur zonder fietser

Bij het huren zonder fietsers voor langere periodes zijn kortingen te bekomen.
We kunnen de taxifietsen ook ter plaatse komen brengen.
Er kan een offerte gemaakt worden in functie van uw opdracht.

Info en contact op:

GSM: 0032473/96.91.35
taxifiets@telenet.be

Taxifietsen

video


Taxifietsen

flickr